Viens no garšīgākajiem “Tiramisu”, kādu esmu ēdis: šo recepti man iedeva draugs no Itālijas

Foto – Pixabay

Kad būsiet nogaršojuši šo maigo desertu, jūs vēlēsieties to nobaudīt vēl un vēl! Un, lai to izbaudītu, jums nemaz nav jādodas uz Itāliju.

Stāsta, ka izsmalcinātais daudzslāņainais deserts, kam dots nosaukums “Tiramisu”, pirmo reizi pagatavots 17. gadsimtā Itālijas ziemeļos – slavenajam konditorejas izstrādājumu cienītājam, dižajam hercogam Kosimo Tretego Mediči. Taču oficiāli “Tiramisu” tiek uzskatīts par diezgan modernu izgudrojumu (tas esot aptuveni 40 gadus vecs)

Tulkojumā no itāļu valodas “Tiramisu” nozīmē kaut ko līdzīgu “uzmundrini mani” – un deserts, lielā mērā pateicoties kafijas un šokolādes harmoniskajai kombinācijai, viegli tiek galā ar šo uzdevumu.

Tātad, kas būs nepieciešams, lai mājās pagatavotu nevainojamu “Tiramisu”:

Biskvītam:

Foto – Pixabay

Olas – 6 gab
Milti – 250 grami
Cukurs – 1 glāze
Vanilīns – 1 tējkarote

Biskvīta mērcēšanai:

Malta, dabīgā kafija – 2 ēdamkarotes
Rums – 40 ml
Cukurs – 3 tējkarotes

Krēmam:

Mascarpone siers – 500 grami
Krējums (33%) – 250 grami
Cukurs – 90 grami
Kakao pulveris – 30 grami

Lasi vēl: Kad apnikusi parastā šarlote; garšīga ābolu pīrāga recepte ar manu noslēpumu

Dekorēšanai:

Ogas, piparmētras vai šokolāde (rīvēta). Ja vēlaties, gatavojot krēmu, tad arī var pievienot gan ogas, gan augļu gabaliņus, gan sasmalcinātus riekstus.

“Tiramisu” gadījumā viena no svarīgākajām lietām ir pareiza pagatavošana!

Pagatavošana:

Foto – Pixabay

1. Biskvīta mērcēšanai uzvāra kafiju ar 250 ml ūdens, pievieno cukuru, rumu, ļauj atdzist, samaisa.

2. Biskvīta pagatavošanai olas saputo ar mikseri (4-5 minūtes). Pievieno cukuru un vanilīnu un vēl 5 minūtēm puto līdz pūkainai masai (tai vajadzētu aptuveni divkāršoties). Miltus caur sietu iesijā saputotajā olu maisījumā. Ar karoti samaisa visu līdz veidojas viendabīga, gluda masa.

3. Ar cepamo papīru izklātā formā (ietaukotā ar augu eļļu) cep trīs kārtas (180° sakarsētā cepeškrāsnī, apmēram 25 minūtes). Pēc tam atdzesē.

4. Krēmam – krējumu saputojiet, līdz tas kļūst “pūkains”, un lieciet uzglabāties ledusskapī. Mascarpone sieru saputo ar cukuru un sajauc ar krējumu, ko ielikāt ledusskapī. Visu viegli samaisiet ar karoti.

5. Sāciet taisīt kūku: apakšējo biskvīta daļu iemērciet kafijas dzērienā, pārlejiet to vēl karoti. Uzklājiet krēma kārtu un pārkaisiet ar izsijātu kakao pulveri. Nākošajā kārtā lieciet otro kārtu (arī to pirms tam iemērc kafijas dzērienā), atkal pārliek tam pāri krēma kārtu un izsijātu kakao pulveri. Pēc tam liek trešo kārtu, atkal pirms tam iemērcot kafijas dzērienā, un uzsmērē atlikušo krēmu. Visbeidzot virskārtu pārkaisa ar kakao un liek ledusskapī uz nakti ievilkties.

Kūku bauda nākošajā dienā! Pirms pasniegšanas katru gabaliņu var dekorēt ar ogām, rīvētu šokolādi vai piparmētru lapiņām.

Leave a Comment